Коньяк - це широко відомий алкогольний напій янтарно-золотистого кольору, який виробляють з витриманого коньячного спирту - продукту дистиляції виноградних вин. Класична технологія отримання коньячного спирту передбачає подвійну перегонку вина на кубових апаратах, які отримали назву «шарантський аламбік». Це найстаріша і сама розповсюджена технологія, але і найбільш затратна, тому застосовується, в основному, для виробництва елітних напоїв.

Великого поширення набули кубові установки одноразової згонки з укріплюючою колонкою. Такі апарати за всіма показниками дуже близькі до «шарантського», але дозволяють знизити втрати спирту при перегонці. Цю технологію часто застосовують у виробництві марочних і фірмових сортів напоїв.

Наймасовішою і економічно вигідною є технологія одноразової згонки на апаратах безперервної дії. Вважається що такі установки мають болгарське походження. Абсолютна більшість усіх видів коньячних напоїв роблять саме на такому обладнанні.

Дистиляційні установки для виробництва коньячних спиртів, віскі, ароматичних спиртів

ОСНОВНА НОМЕНКЛАТУРА
1. Апарати дистиляційні шарантського типу (УПКС)
2. Дистиляційні апарати періодичної дії (ДУПД)
3. Дистиляційні установки безперервної дії (ДУНД)
x